Basisscholen in Loon op Zand beslissen vandaag of ze maandag dichtgaan na coronabesmetting - Omroep Brabant

Basisscholen in Loon op Zand beslissen vandaag of ze maandag dichtgaan na coronabesmetting

28 februari 2020 om 10:40
nl
Foto: Ilse Schoenmakers
Foto: Ilse Schoenmakers
Basisscholen De Blokkendoos en De Lage Weijkens in Loon op Zand beslissen vandaag of ze komende maandag opengaan na de carnavalsvakantie, nu een 56-jarige man uit dat dorp besmet is met het coronavirus. Twee van zijn familieleden werken op de scholen. Het schoolbestuur overlegt vandaag met de gemeente en GGD Hart voor Brabant over de situatie.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De vrouw en de dochter van het slachtoffer werken op de basisscholen. Volgens Jac Leijtens van het schoolbestuur Leerrijk, waar beide scholen onder vallen, is nog niet besloten of de lessen komende week doorgaan.

"We staan in contact met de gemeente en de GGD", vertelt hij. "De informatie die zij ons geven, is leidend in de maatregelen die we mogelijk nemen. Zij zijn hier ervaren in, wij - gelukkig - niet. We volgen deze protocollen."

'Snel duidelijkheid'
Leijtens wil vrijdag nog de ouders van de leerlingen informeren. "Het is belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Tot nu toe hebben we weinig gemerkt van onrust onder de ouders", meldt hij.

Derde basisschool
Er is nog een basisschool in Loon op Zand, Jenaplanschool De Vlinderboom. Deze school valt onder de stichting BRAVOO. Ook hier is overleg met de gemeente Loon op Zand en de GGD over mogelijke maatregelen.

De man uit Loon op Zand werd woensdag opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, nadat bleek dat hij het coronavirus heeft. Hij ging naar de huisarts met klachten, waarna die hem doorstuurde naar het ziekenhuis.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.