Ziekenhuismedewerkers hadden contact met besmette moeder en dochter, personeel wordt getest - Omroep Brabant

Ziekenhuismedewerkers hadden contact met besmette moeder en dochter, personeel wordt getest

29 februari 2020 om 17:59
nl
De ingang van het Elizabeth Tweesteden ziekenhuis. Foto Toby de Kort
De ingang van het Elizabeth Tweesteden ziekenhuis. Foto Toby de Kort
Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) onderzoekt welke medewerkers rechtstreeks contact hebben gehad met de moeder en dochter van de man uit Loon op Zand die besmet zijn met het coronavirus. Er wordt daarna getest of dit personeel besmet is.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Woensdag werd in Tilburg een man opgenomen die in Italië het coronavirus opliep. Zaterdag bleek dat ook zijn vrouw en dochter besmet zijn.

Het ziekenhuis is acuut gestart met een contactonderzoek onder haar personeel. Alle mensen die direct contact hebben gehad met de besmette moeder of dochter, worden getest. Ze moeten thuis blijven tot het resultaat van de test er is. De uitslag van een test laat maar een paar uur op zich wachten.

"Een klein deel van het personeel heeft contact gehad. We gaan eerst kijken om hoeveel mensen het gaat. Die worden getest", zegt een woordvoerder die aangeeft dat er geen reden is voor paniek. "Dat er contact is geweest, wil ook niet automatisch zeggen dat het personeel is besmet."

Het ziekenhuis blijft open. Mensen die negatief getest worden, mogen daarna gewoon komen werken. Wel moeten ze daarna twee weken lang tests ondergaan. Het kan namelijk even duren voordat het virus zich openbaart.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.