Vrouw en dochter uit Loon op Zand zitten in thuisisolatie, wat houdt dat in? - Omroep Brabant

Vrouw en dochter uit Loon op Zand zitten in thuisisolatie, wat houdt dat in?

29 februari 2020 om 19:22
nl
Foto: ANP
Foto: ANP
De vrouw en dochter uit Loon op Zand die besmet zijn met het coronavirus, hoeven niet in het ziekenhuis te blijven. Ze zitten in thuisisolatie. Maar wat houdt dat in?
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een protocol opgesteld, waarin staat aan welke regels je je moet houden. Het belangrijkste is goede hygiëne.

"De patiënt gebruikt een eigen tandenborstel en eigen borden, bestek, kopjes en glazen. Ook handdoeken en beddengoed mogen niet gedeeld worden," meldt het RIVM op een speciale website.

Eigen kamers
De besmette dochter en vrouw moeten zoveel mogelijk beiden in een eigen kamer blijven. ls er toch contact met anderen nodig is, dan moet twee meter afstand gehouden worden. Ook moet de niet-besmette persoon een speciaal mondkapje dragen.

Besmette personen moeten bij voorkeur en eigen badkamer en toilet gebruiken. Als dat niet kan, moet de gedeelde ruimte minstens 30 minuten geventileerd worden en dagelijks schoongemaakt worden.

Maskers
Wie besmet is, mag het huis niet verlaten. Wel mogen de vrouw en dochter in de tuin of op het balkon gaan zitten, als daar geen andere mensen zijn. Als de patiënt de kamer verlaat, moet hij of zij ook een masker dragen.

Geen bezoek
Familieleden of vrienden die langs willen komen om een hart onder de riem te steken? Aardig, maar bezoekers zijn niet welkom.

Wasgoed mag niet in de gezamenlijke wasmand, maar moet apart verzameld worden en gewassen. Dat geldt ook voor de afwas. Logischerwijs moeten ook andere plekken in het huis zoals deurklinken en lichtknopjes dagelijks gepoetst worden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.