Video

Zes relschoppers gooiden zwaar vuurwerk naar bus in Breda: 'Het leek wel een oorlogsgebied'

2 maart 2020 om 18:00
nl
Op oudejaarsavond was het erg onrustig in Breda, vooral in de wijk Hoge Vucht. In de wijk hing een dreigende sfeer waarbij onder meer de politie door relschoppers werd bekogeld met zwaar vuurwerk. Via het opsporingsprogramma Bureau Brabant zoekt de politie zes relschoppers die zwaar vuurwerk naar een bus van Arriva gooiden. Door de ontploffingen vloog het glas van de ramen door de bus.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De bus van Arriva reed op oudejaarsavond door de Willem de Bruynstraat. Een van de passagiers zag aan iedere kant van de weg drie jongens staan. Toen de bus passeerde, bekogelden de jongens de bus met zwaar vuurwerk. "We reden door een oorlogsgebied. Het vuurwerk werd bewust naar de bus gegooid. Het leek wel een aanslag", vertelt een van de drie passagiers in de bus.

De beelden uit Bureau Brabant:

Wachten op privacy instellingen...

Door de ontploffingen vlogen plotseling glasscherven door de bus. Volgens de politie was het een ‘zeer angstige ervaring’ voor de passagiers en de chauffeur. "Ik was net aan mijn laatste rit begonnen. Ik zag de jongens wel staan, maar vermoedde niet dat ze iets zouden gooien. Toen was er ineens een harde klap. Ik hoorde de mensen gillen in de bus en er was paniek. Op dat moment moet ik het oplossen en heb ik de zorg voor mijn passagiers."

De politie roept getuigen op hun informatie te delen met de politie. Ook beelden van de rellen in de Hoge Vucht wil de politie graag bekijken. Mede, omdat op die avond ook een politiewagen met een Molotovcocktail werd bekogeld.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.