Medewerker van Summa College in Eindhoven besmet met coronavirus

4 maart 2020 om 22:21
nl
Een tweede inwoner van Eindhoven is besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om een medewerker van het Summa College aan de Willem de Rijkelaan. Het is niet duidelijk waar de patiënt besmet is geraakt, maar waarschijnlijk niet op school, stelt de GGD Brabant-Zuidoost.
Geschreven door

De patiënt zit in thuisisolatie. De GGD monitort de komende twee weken de studenten en collega’s van de school met wie de medewerker in contact is geweest. De teller van Brabantse coronapatiënten staat nu op 19 - later op de woensdagavond bleek er ook een medewerker van het Catharina Ziekenhuis besmet.

Volgens Angelique van Kuik van de GGD staat deze nieuwe besmetting helemaal los van andere coronapatiënten die bij de instanties in beeld zijn. Tot nu toe was het in de meeste gevallen zo dat er een duidelijke link met een andere patiënt óf met Noord-Italië was.

Studenten en collega’s zijn geïnformeerd. Zonder klachten mogen zij gewoon naar school. Bij klachten moeten zij zich melden bij de GGD.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.