Extra coronamaatregelen zorgen voor afgelasting voorjaarskermis Helmond

13 maart 2020 om 15:26
nl
De voorjaarskermis in Helmond gaat dit jaar niet door vanwege de extra coronamaatregelen. Dat heeft de gemeente Helmond vrijdagmiddag bekendgemaakt. De kermis was gepland van vrijdag 27 maart tot en met zondag 5 april.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De Helmondse voorjaarskermis zou de eerste kermis in onze provincie dit jaar zijn. Vanwege de aangescherpte regels rondom de uitbraak van het coronavirus wordt het evenement afgelast.

Of de exploitanten gecompenseerd worden, is nog onduidelijk. Vorig jaar trok de kermis in maart nog zo'n honderdduizend bezoekers.

De kermis is niet het enige evenement dat door de gemeente is afgelast. Eerder werd al besloten de Helmondse Lichtjesparade op 27 maart niet door te laten gaan. Dat evenement trekt jaarlijks vijfduizend belangstellenden.

Weekmarkt gaat wel door
Theater Het Speelhuis was al gesloten vanwege de corona-uitbraak. Museum Helmond sluit vanaf zaterdag de deuren. Voor het museum is de sluiting extra sneu. Het museum heeft sinds dinsdag de speciale Lucas Gasseltentoonstelling vanwege de 450ste sterfdag van de bekende Helmondse kunstenaar.

De weekmarkt op zaterdag gaat overigens wel door.

Donderdag adviseerden minister-president Rutte, minister van zorg Bruins en het RIVM om tot en met eind maart alle evenementen met meer dan honderd mensen in heel Nederland af te gelasten.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina of via onze liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.