MMC sluit deel van ziekenhuis in Eindhoven vanwege coronavirus, handjes nodig in Veldhoven

16 maart 2020 om 15:15
nl
Het Maxima Medisch Centrum heeft per direct een gedeelte van de vestiging in Eindhoven gesloten. Het gaat om de operatie-afdeling en de klinieken. Dat heeft het ziekenhuis maandag bevestigd. De maatregel is volgens het ziekenhuis bedoeld om het ziekenhuis in Veldhoven meer acute capaciteit te geven.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

"We willen de materialen en het vrijgekomen personeel inzetten om in Veldhoven meer zorg te kunnen bieden van het type intensive care", vertelt bestuursvoorzitter Jan Harm Zwaveling.

'Naar tijdelijk acuut ziekenhuis'
Het personeel van de Eindhovense vestiging moet zich op afroep beschikbaar houden voor het Veldhovense ziekenhuis. "We zetten hier vol op in zodat we maximale capaciteiten hebben. We worden van een algemeen ziekenhuis tijdelijk een acuut ziekenhuis."

De gedeeltelijke sluiting geldt vooralsnog voor deze week. "We doen er nu verstandig aan om maximaal ruimte te creëren voor patiënten die misschien nog gaan komen", aldus de bestuurder.

Persoonlijk bericht
Afspraken die niet door kunnen gaan in het ziekenhuis in Eindhoven worden persoonlijk afgebeld. Patiënten die niets horen, worden volgens het ziekenhuis vooralsnog gewoon verwacht.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.