Willem wil tijdelijke corona-comeback maken, net als duizenden andere verpleegkundigen

17 maart 2020 om 10:33
nl
Duizenden oud-verpleegkundigen zijn bereid om voor even weer aan het bed te staan en zo te helpen bij het bezweren van de coronacrisis. Dat blijkt uit de reacties in een speciale LinkedIn-groep. Onder de bereidwilligen zijn al ruim 350 Brabanders. Zo ook docent verpleegkunde Willem Schouten uit Veghel. "Dit voelt als mijn plicht."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Toen Willem de oproep zag, was het besluit snel genomen, vertelt hij in radioprogramma Wakker! op Omroep Brabant.. "Natuurlijk heb ik het er thuis wel even over gehad, of het oké was dat ik dit ging doen. Maar het voelt wel als mijn plicht om bij te springen."

Geen obstakels
Praktisch zijn er geen obstakels. "Mijn registratie als verpleegkundige is nog geldig. Ik ben zelf op de hoogte gebleven, want ik ben als docent betrokken bij praktijkonderwijs. Ik kan én wil, dus waarom niet? Dus als het nodig is, spring ik bij waar ze me willen hebben."

Een concrete afspraak om terug te keren als 'handjes aan het bed' ligt er voor Willem nog niet. "Nee, ik ben nog niet opgeroepen. Ik weet ook niet of de database al gedeeld is met de zorginstanties. Maar ze hebben me verzekerd dat ze het laten weten zodra dat gebeurt. En als de vraag er ligt, dan kom ik."

Hopelijk niet nodig
De bereidheid en de kennis en kunde zijn dus daar. Toch hoopt ook Willem dat de nood in de ziekenhuizen niet zo extreem hoog wordt en dat de extra handjes uiteindelijk niet nodig blijken. "Dat zou het mooiste zijn, ook voor de patiënten."

Lees al het nieuws over het coronavirus in de liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.