Video

Ga jij klappen voor het zorgpersoneel om acht uur? Meld het aan Omroep Brabant

17 maart 2020 om 12:22
nl
Een drie minuten lang durend applaus voor alles en iedereen die strijdt tegen het coronavirus. Dat is wat de initiatiefnemers van ‘Klap corona de wereld uit’ dinsdagavond om acht uur in heel Nederland willen horen en zien. "Film het en gooi het online zodat ook de harde werkers dit terug kunnen zien wanneer zij even een momentje tijd hebben. Samen sterk!"
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Een van de organisatoren is Hans Schuurmans uit Sint-Michielsgestel. Hij was afgelopen zaterdagavond in Spanje toen de bevolking om tien uur, vlak na de aankondiging van de lockdown, applaudisseerde voor medewerkers in de zorg. “Je had erbij moeten zijn”, zegt Schuurman vol bewondering. “Echt ie-de-reen begon een enorme herrie te maken. Ik heb zelden zoveel kippenvel gehad.”

Klap jij vanavond voor iedereen die strijdt tegen het coronavirus? Film het en stuur je filmpje naar ons WhatsAppnummer 06-8265 8806 of
Wachten op privacy instellingen...

Het idee voor een Nederlandse variant van ‘zoveel verbondenheid’ was meteen geboren. Schuurmans verstuurde zijn plan via WhatsApp en de rest wordt dinsdagavond hopelijk werkelijkheid. “Mijn appje ging heel snel viral. Ik merkte dat een andere actie van drie dames ook hard liep, dus heb ik meteen contact opgenomen. Toen hebben we de krachten gebundeld en de acties samengevoegd. Het is een duidelijk signaal en een gezamenlijk doel.”

De initiatiefnemers hopen dat iedereen zijn of haar applaus filmt en deelt via social media: “Film het en gooi het online met de hashtag #klapcoronadewerelduit zodat ook de harde werkers dit terug kunnen zien wanneer zij even tijd hebben."

"Samen sterk! Dinsdagavond om acht uur klapt heel Nederland drie minuten lang. Klap voor je deur, op het platdak, balkon, of achter je raam op een veilige plek. Gewoon doen!”, luidt het Facebookevenement.

Respect
Schuurmans’ drijfveer is eenvoudig. “Mijn zus werkt in de ouderenzorg en ik heb sowieso al heel veel respect voor de manier waarop zorgpersoneel zich met hart en ziel inzet. En nu al helemaal. Mijn actie is echt maar een hele kleine bijdrage. Laten we tonen dat we er voor elkaar zijn.”

Bekijk hier de reportage met Antoinet Schuurmans, de zus van initiatiefnemer Hans Schuurmans.

Lees al het nieuws over het coronavirus in de liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.