Vijf coronapatiënten op intensive care van Amphia Ziekenhuis overgeplaatst naar Gronings ziekenhuis - Omroep Brabant

Vijf coronapatiënten op intensive care van Amphia Ziekenhuis overgeplaatst naar Gronings ziekenhuis

21 maart 2020 om 13:52
nl
Vijf mensen met het coronavirus die op de intensive care in Breda liggen, worden zaterdag overgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden. Dat maakte het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bekend. Het gaat om patiënten die momenteel op de intensive care van het Amphia Ziekenhuis in Breda worden geholpen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Vrijdag werden ook al enkele besmette mensen overgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden. Ate van der Zee, voorzitter van de raad van bestuur van het UMCG, zegt dat de ziekenhuizen goed voorbereid zijn. "In Groningen, Friesland en Drenthe zijn de ziekenhuizen goed voorbereid op een eventuele toename van het aantal patiënten met Covid-19."

'Waar mogelijk ontlasten'
"Als Noord-Nederlandse ziekenhuizen proberen we de ziekenhuizen in Brabant te ontlasten door waar mogelijk patiënten van hen over te nemen." Vrijdag werden al zes ic-patiënten vanuit Breda overgenomen door ziekenhuizen in het noorden.

Dit weekend gaan ook circa zeventig zieken die niet op de intensive care liggen, naar Groningen, Friesland en Drenthe. Iedereen wordt vervoerd in ambulances.

Andere delen van het land onduidelijk
Of er meer patiënten zijn die naar ziekenhuizen in andere delen van het land gaan is onduidelijk. In totaal werden de afgelopen dagen zo'n zestig patiënten verplaatst naar andere delen van het land, maakte een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vrijdagavond bekend.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.