Video

Files door controles op grens met België

24 maart 2020 om 16:26
nl
Automobilisten staan dinsdag in de file op snelwegen vanuit Nederland naar België. Bij grensovergangen staat het verkeer enkele kilometers stil vanwege de controles die de Belgische politie uitvoert vanwege de coronacrisis. Sinds vorige week is niet-noodzakelijk verkeer verboden in België.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Zo stond er door de controles in de rijrichting Antwerpen op de A16 tussen Breda en het Belgische Meer rond halfacht in de ochtend ongeveer vijf kilometer file. Dat leverde ruim een half uur vertraging op.

Ook later op de dag, rond vier uur, ontstond er file richting de Belgische grens vanaf Breda. Vanaf de afslag Rijsbergen tot aan de grens bedroeg de file vijf kilometer en deden automobilisten er daardoor zo'n tien minuten langer over dan normaal.

Controles op alle snelwegen
De controles vinden plaats op alle snelwegen vanuit Nederland richting Antwerpen en Limburg. Vooral op de E19 en A12 zorgt dat voor lange files. Bepaalde forenzen en leveranciers mogen de grens wel passeren, maar tanken bij de zuiderburen is niet toegestaan.

Wachten op privacy instellingen...

Grensarbeiders die werken in zogenoemde vitale sectoren en een cruciaal beroep uitoefenen, kunnen met een speciaal vignet de grens over. Het is strafbaar het verbod op niet-essentiële reizen te overtreden.

Lockdown België
Sinds vrijdagmiddag heeft België de grenzen gesloten voor iedereen die daar niet per se hoeft te zijn om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die toch naar België gaan zonder goede reden riskeren een boete.

Er gelden al sinds woensdag strengere maatregelen in België tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle niet-essentiële zaken zijn gesloten. Enkel supermarkten, apotheken en krantenwinkels zijn open. Deze regels zijn van kracht tot en met zeker 5 april.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.