Maand nadat eerste patiënt werd ontdekt zijn drie inwoners van Loon op Zand overleden aan corona - Omroep Brabant

Maand nadat eerste patiënt werd ontdekt zijn drie inwoners van Loon op Zand overleden aan corona

27 maart 2020 om 15:52
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Drie inwoners van Loon op Zand zijn overleden aan het coronavirus. Dat meldt de gemeente in een persverklaring. De gemeente is donderdag geïnformeerd over de sterfgevallen.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

“Tot op heden prees ik ons gezegend dat onze inwoners goed herstellen van het coronavirus", zegt burgemeester Hanne van Aart. “Maar we hielden ook rekening met het feit dat ook in onze gemeente inwoners zouden komen te overlijden. We leven oprecht mee met de getroffen families, vrienden en dierbaren.”

De patiënten zijn in de afgelopen week overleden. Het gaat om twee mannen van 79 en 81. Van de derde dode is de identiteit nog niet bekendgemaakt.

Eerste patiënt
De eerste patiënt bij wie het coronavirus werd ontdekt in Nederland komt uit Loon op Zand. Bij de man werd exact een maand geleden het virus vastgesteld nadat hij werd opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ook familieleden van de man bleken besmet met het virus. Ze herstelden allemaal.

In Loon op Zand is tot nu toe bij 25 mensen officieel het coronavirus vastgesteld, blijkt uit cijfers van het RIVM. Burgemeester Van Aart roept iedereen op om zich te houden aan de maatregelen van de overheid. "We moeten samen proberen de kans op tragische sterfgevallen als deze zo klein mogelijk te houden. Hou u allen aan de richtlijnen, hou fysiek afstand tot elkaar”, zo zegt ze.

LEES OOK:

Lees alles over het coronavirus op onze themapagina.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...