Video

Rabobank overweegt extra beveiliging na nieuwe plofkraak in Uden

3 april 2020 om 08:35
nl
Rabobank-woordvoerster Elise van Heeswijk wil niet direct van een trend spreken, maar ook donderdagnacht werd weer een afstortautomaat van deze bank opgeblazen. Nadat het vorige week raak was in Waalwijk en zondagnacht in Kaatsheuvel was nu Uden aan de beurt. Een afstortkluis wordt vooral door ondernemers gebruikt, om buiten kantooruren contant geld naar de bank te brengen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Criminelen deinzen nergens voor terug", reageert Van Heeswijk. Ook donderdagnacht was er volgens haar sprake van een flinke explosie. "Dat is vreselijk en levert veel schrik en schade op. Ik kan me voorstellen dat buurtbewoners zich zorgen maken over het gevaar van een plofkraak. De veiligheid van omwonenden staat voor de Rabobank voorop", benadrukt ze.

Extra aanscherping
Vanwege de schade werden acht appartementen boven de afstortkluis aan de Promenade in Uden ontruimd. Die bewoners zijn enige tijd opgevangen in het gemeentehuis.

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan bij de bank in Uden. "We zijn in contact met de buurtbewoners", vertelt Van Heeswijk. "We proberen zoveel mogelijk het ongemak voor hen en onze andere klanten te beperken."

'Maatschappelijk probleem'
Van Heeswijk noemt de plofkraken 'een maatschappelijk probleem'. "Dat criminelen zich een bepaalde periode focussen op een bepaalde automaat kun je nooit uitsluiten", meent ze.

"We nemen continu zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen", benadrukt Van Heeswijk. "We zijn nu aan het bekijken of we de beveiliging extra kunnen aanscherpen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!