Patiëntenorganisatie blij met herstelplan voor zorginstellingen - Omroep Brabant

Patiëntenorganisatie blij met herstelplan voor zorginstellingen

7 april 2020 om 16:28 • Aangepast 14 april 2020 om 14:34
Archieffoto
Archieffoto
Patiëntenorganisatie Zorgbelang Brabant/Zeeland laat in een eerste reactie blij te zijn met een herstelplan voor de zorginstellingen.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Namens de Brabantse zorginstellingen, waaronder de ziekenhuizen, maakte Bart Berden maandag bekend dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een soort herstelplan. De verwachting is dat 'niet lang na Pasen' (komend weekend) de reguliere zorg langzaam weer op gang komt.

Zorg uitgesteld
Hoewel het nog niet duidelijk is hoe het opstarten van de reguliere zorg precies gaat gebeuren, denkt bestuurder Jiska van den Hoek van Zorgbelang Brabant/Zeeland dat het hard nodig is. "We zien nu veel zorg uitgesteld worden en mensen verkeren in onzekerheid over wanneer ze dan wel aan de beurt zijn", schrijft ze in een eerste reactie.

Zorgbelang spreekt uit dat ze hopen dat slimme digitale mogelijkheden, zoals beeldbellen, overal ingezet kunnen worden. Ze hopen dat dit een centraal onderdeel zal zijn van het herstelplan met name bij huisartsenzorg. Verder zou de veiligheid, communicatie, nazorg voor coronapatiënten en overbelasting bij zorgmedewerkers extra aandacht verdienen.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...