Erehaag voor overleden Guus (29): 'Zo'n afscheid heeft hij meer dan verdiend'

12 april 2020 om 14:11 • Aangepast 20 april 2020 om 13:18
nl
Vrienden van Guus Konings (29) uit Beek en Donk, die dinsdag overleed aan het coronavirus, roepen iedereen die hem een warm hart toedroeg op om woensdag een erehaag te vormen. "Voor alle familieleden, vrienden en bekenden die niet bij de uitvaart kunnen zijn en die jou voor de laatste keer gedag willen zeggen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De rouwstoet vertrekt woensdag rond een uur 's middags vanaf het beeld aan het Servaasplein - waar Guus als jonge jongen model voor stond - naar het gebouw van De Groof Uitvaartverzorging in Beek En Donk.

Goede babbel
"Je was een kerel uit duizenden", schrijven de vrienden van Guus aan hun overleden kameraad. "Een hart van goud. Altijd positief en je had een goede babbel. Je kon iedereen aan het lachen maken, daarom heb jij zoveel vrienden. We zullen jou nooit vergeten, vriend. Zo'n afscheid heb jij meer dan verdiend!"

De vrienden drukken de deelnemers aan de erehaag wel op het hart zich te houden aan de coronavoorschriften. "Houd een gepaste afstand van twee meter tot elkaar."

'Het zou niet moeten kunnen'
Guus is een van de jongste Nederlanders die overleed aan het coronavirus. "Als mensen oud en ziek zijn en ze overlijden aan het coronavirus, dan begrijp je het", reageerden dorpsbewoners toen ze het nieuws hoorden. "Maar iemand van 29 jaar... Het is bizar, ongelooflijk en te gek voor woorden. Het zou niet moeten kunnen."

Het hele gezin van de overleden man is getroffen door het coronavirus. Guus' 31-jarige broer lag dagenlang op de intensive care en is sinds kort ontwaakt uit zijn coma. Ook zijn vader ligt in het ziekenhuis. De moeder van het gezin is ook besmet, maar zij kan thuis uitzieken.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.