4,5 miljoen euro verduisterd bij participatiebedrijf KempenPlus - Omroep Brabant

4,5 miljoen euro verduisterd bij participatiebedrijf KempenPlus

21 april 2020 om 16:24 • Aangepast 29 april 2020 om 11:39
nl
De 49-jarige man uit Bladel die vorige week werd aangehouden in de fraudezaak bij participatiebedrijf KempenPlus wordt ervan verdacht dat hij 4,5 miljoen euro heeft verduisterd en witgewassen. Dit zou hij hebben gedaan tussen juli 2014 en april van dit jaar. Dit meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De grote fraudezaak bij het participatiebedrijf kwam vorige week naar buiten toen twee medewerkers van het bedrijf werden aangehouden. Behalve van witwassen en verduistering wordt de man uit Bladel ook verdacht van valsheid in geschrifte. Zijn voorarrest werd dinsdag met twee weken verlengd.

Wachten op privacy instellingen...

De maandag aangehouden hoofdverdachte in de fraudezaak, een man van 52 uit Weert, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht dat hij de man uit Bladel langere tijd heeft afgeperst en zo gedwongen heeft om geld te verduisteren. Dat geld moest de Brabander vervolgens afstaan aan de Limburger.

Vrouw ook voorgeleid
De voormalige partner van de man uit Weert werd maandag ook aangehouden. Ook zij, een vrouw van 53 uit Bladel, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vierde verdachte die tot nu toe in deze zaak werd aangehouden, een man van 63 uit Valkenswaard, werd vrijdag vrijgelaten. Wel is hij nog steeds verdachte in de fraudezaak.

KempenPlus is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. De man en de vrouw uit Weert die maandag werden aangehouden, werken niet bij het participatiebedrijf. De twee andere verdachten zijn wel medewerkers van het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.