Grote brand in Deurnese Peel: boetes voor nieuwsgierigen die verwoest natuurgebied kwamen bekijken

26 april 2020 om 22:03 • Aangepast 3 mei 2020 om 21:44
nl
De oproep van de gemeente Deurne en Staatsbosbeheer om weg te blijven uit de door brand zwaar getroffen Deurnese Peel, is door sommige mensen in de wind geslagen. Een onbekend aantal boetes is uitgedeeld aan nieuwsgierigen die op afgesloten paden liepen, om toch een glimp op te vangen van het zwartgeblakerde natuurgebied. Het afgebrande gebied bracht zondag veel mensen op de been.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Hoe hoog de opgelegde boetes zijn, is niet bekend.

Op de website meldt de gemeente dat de Deurnese Peel nog steeds smeult. Het gebied wordt door boswachters in het oog gehouden. Ook zijn er aannemers ingezet om de randen van het gebied nat te houden. Vandaag gebeurde dat aan de kant van het Leegveld. Nieuwsgierigen werd aangeraden om het natuurgebied te mijden. Door een bezoek aan het gebied zou het smeulende gedeelte weer kunnen aanwakkeren.

Er zijn weer blushelikopter ingezet bij het bestrijden van de brand. (Foto's: Rob Engelaar & Luchtmacht)
Er zijn weer blushelikopter ingezet bij het bestrijden van de brand. (Foto's: Rob Engelaar & Luchtmacht)

De grote brand in de Deurnese Peel hield de afgelopen dagen Deurne en omgeving flink in de greep. Het duurde enkele dagen voordat de brand was geblust. De schade aan het bosgebied is groot. Bij het bluswerk werd een groot aantal brandweerkorpsen in gezet, waaronder een gespecialiseerd blusteam uit Overijssel. Ook helikopters van vliegbasis Gilze-Rijen hielpen vanuit de lucht met het blussen van de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.