'Michael P. werkte aan ontsnappingsplan uit de gevangenis in Vught'

28 april 2020 om 19:01 • Aangepast 5 mei 2020 om 19:04
nl
Michael P., de in 2019 in hoger beroep veroordeelde moordenaar van Anne Faber, werkte aan een ontsnappingsplan uit de penitentiaire inrichting in Vught. Dit meldt RTL Boulevard. Hij zou dat samen hebben gedaan met Admilson R., een van de twee Hoogeveense moordbroers.
Geschreven door

"In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Er zijn geen wapens aangetroffen op het terrein van de PI", bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Die ontkent dat er op het gevangenisterrein zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal is gevonden, zoals bronnen van RTL Boulevard beweren.

Michael P. kreeg 28 jaar celstraf en TBS opgelegd voor het verkrachten en vermoorden van de Utrechtse Anne Faber in 2017. Ook Admilson R. heeft een lange gevangenisstraf opgelegd gekregen: hij zit levenslang vast omdat hij samen met zijn broer drie mensen vermoordde in Drenthe, in 2012 en 2013. Berend Smit en het echtpaar Jan en Greet Veenendaal waren hun slachtoffers.

Admilson R. is overgebracht naar De Schie in Rotterdam. Michael P. is geplaatst op de zwaarder beveiligde afdeling BPG (Beheersproblematische Gedetineerden) van de PI Vught.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.