ZooParc Overloon gaat weer open, eerste dagen alleen voor abonnementhouders

11 mei 2020 om 17:12 • Aangepast 18 mei 2020 om 16:14
nl
ZooParc Overloon opent vanaf woensdag voorzichtig weer de deuren. De eerste dagen zijn alleen abonnementhouders welkom in de dierentuin. Vanaf komende maandag mogen ook andere bezoekers weer naar binnen.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, moeten bezoekers zich vooraf online aanmelden. Dat geldt ook voor abonnementhouders en mensen die via actiesites een kaartje hebben gekocht. Er wordt gewerkt met tijdvakken om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij de ingang zijn.

Hoelang je daarna in het park blijft, maakt niet uit. “Als je eenmaal binnen bent, hoef je niet meer op je horloge te kijken”, verzekert parkmanager Roel Huibers. “Er zit geen maximumtijd aan een bezoek. Bezoekers kunnen dus op hun eigen tempo van het park en de dieren genieten.”

Voor het park geldt voorlopig een maximumaantal bezoekers. ZooParc werkt toe naar 1200 bezoekers per dag deze zomer, dat is zestig procent van het normale maximum. In de eerste weken zullen die aantallen nog niet gehaald worden.

Extra veiligheidsmaatregelen
Verder heeft de dierentuin nog een aantal maatregelen genomen. Zo is er een verplichte looproute in de dierentuin en zijn er speciale 'crowdmanagers' die opstoppingen en samenscholingen moeten voorkomen. Ook worden er voorlopig geen voederdemonstraties gegeven.

De terrassen blijven voorlopig gesloten, maar bezoekers kunnen wel eten en drinken afhalen. Ook zijn de toiletten geopend. Huibers: “We zijn ervan overtuigd dat met deze aanpassingen bezoekers hier een zeer aangename, veilige dag uit kunnen hebben en optimaal kunnen genieten van de dieren en dit mooie, ruim opgezette park.”

Het park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft de dierentuin zich voorbereid op de anderhalvemeter-maatschappij.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.