Dirigent op tractor protesteert bij provinciehuis tegen nieuw cultuurbeleid

11 mei om 19:18 • Aangepast 18 mei om 16:54
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Dirigent Marc Versteeg op een tractor. (Foto: René van Hoof)
Omroep Brabant
Marc Versteeg is het niet eens met het nieuw cultuurbeleid. (Foto: René van Hoof'
1/3 Ludiek protest tegen cultuurbeleid provincie
Dirigent Marc Versteeg is het niet eens met het nieuwe cultuurbeleid van de provincie en heeft daarom besloten om een 'eenzaam protest' te voeren. Gekleed in dirigentenkostuum en met tractor protesteerde hij maandagavond voor het provinciehuis in Den Bosch. "De cultuursector wordt weggevaagd."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Versteeg is dirigent bij Capella Brabant en kwartiermaker/intendant bij de stichting Demodokos. Ook is hij adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en de provincie. Naar eigen zeggen protesteert hij 'in zijn eigen vrije tijd' tegen het nieuwe cultuurbeleid.

Wachten op privacy instellingen...

Voor het protest leende Versteeg de tractor van zijn schoonvader. "Ik ben helemaal voor de boeren. Maar de cultuursector krijgt het zwaar te verduren. Vijftig tot zestig procent van de theatergezelschappen dreigt te verdwijnen."

Wachten op privacy instellingen...

Subsidies worden grotendeels afgebouwd
Vorige week maakte het nieuwe provinciebestuur haar plannen bekend. De kunst- en cultuursector is ontzet. Hun subsidies worden de komende jaren grotendeels afgebouwd.

Volgens het akkoord moeten ze zich voorbereiden op het 'nieuwe normaal'. Alles is op één hoop gegooid onder de naam Vrije Tijd en Erfgoed. In het akkoord staat dat 'partijen die nu provinciale subsidie ontvangen zich moeten voorbereiden op een geleidelijke afbouw van die subsidie'.

Wachten op privacy instellingen...