Wie Efteling-kaartjes wil bemachtigen, moet ook maandag enorme wachtrij trotseren: 'Niets geleerd'

18 mei 2020 om 11:32 • Aangepast 26 mei 2020 om 08:57
nl
Voor een bezoekje aan de Efteling wordt je geduld maandag opnieuw flink op de proef gesteld. Rond elf uur was de virtuele wachtrij voor het reserveren van kaartjes meer dan een uur. Ook werd op sociale media geklaagd over technische problemen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De wachtrij ging maandag rond tien uur open. Een uur later stonden ruim 21.000 bezoekers in de virtuele rij.

Bezoekers zonder abonnement kunnen nu online een dagje Efteling reserveren. Het gaat om mensen die een los kaartje kopen. Ook mensen die al tickets hebben, moeten door de coronamaatregelen aansluiten om een dag te selecteren.

Op Twitter regent het klachten. "De Efteling lijkt niets, maar dan ook helemaal niets, geleerd te hebben van het debacle van zaterdag. Opnieuw regent het klachten over foutmeldingen en staat de wachtrij op pauze", schrijft Twan. De Efteling bevestigt dat er technische problemen waren door drukte en zegt hiervan te balen.

Vol tot Pinksteren
Voor abonnementhouders is het overigens niet meer mogelijk om te reserveren. Zij waren dit weekend al aan de beurt. Ook toen was de belangstelling heel groot. Het park is voor deze groep al volgeboekt tot en met Pinksteren.

Ook afgelopen weekend regende het klachten over het reserveren. De belangstelling was zo groot dat binnen de kortste keren het boekingssysteem vastliep. De systemen lagen er vier uur uit, tot ongenoegen van veel bezoekers.

De Efteling ging maandagmorgen voor het eerst sinds ruim twee maanden open. Het gaat om een van de twee testdagen voor vierduizend 'vaste klanten'; vanaf 20 mei zijn ook andere bezoekers welkom.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.