We krijgen meer ruimte: kijk hier de belangrijkste momenten uit de persconferentie terug

19 mei om 19:29 • Aangepast woensdag om 11:10
Grote Markt in Breda vanaf 1 juni weer een stukje voller (Foto : Ronald Strater)
Grote Markt in Breda vanaf 1 juni weer een stukje voller (Foto : Ronald Strater)
Café's en restaurants gaan toch pas op 1 juni open, en niet eerder in het Pinksterweekend. Het is een van de maatregelen die premier Rutte dinsdagavond aankondigde. We hebben de hoogtepunten van de persconferentie voor je op een rijtje gezet. Kijk hier wat er verder allemaal weer mag en wat nog niet.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar
Wachten op privacy instellingen...

Na de persconferentie verzorgde Omroep Brabant een live uitzending van Brabant Nieuws. Burgemeester Paul Depla ging in de studio onder meer in op het plan van de Bredase horeca om een oefendag te houden. De gemeente steunt het plan, maar of het allemaal mag en kan, is nog niet duidelijk.

In de uitzending zijn er verder verslaggevers in de provincie om reacties te halen. Zo was Birgit Verhoeven in Oisterwijk bij een horeca-ondernemer om te kijken wat deze van de maatregelen vindt. Daar worden de terrassen uitgebreid: "We worden echt het grootste terras van Brabant." En ook: "We mogen weer beginnen!" OP zijn telefoon regent het hartjes en stromen reserveringen direct binnen. "De mensen zijn superblij, ook voor ons!"

Wachten op privacy instellingen...

Scholieren
Verslaggever Noël van Hooft was bij een middelbare school in Oudenbosch. De scholieren mogen vanaf 2 juni weer naar binnen. Ze gaan nog niet volledig naar school. Net als de basisschoolleerlingen beginnen ze met een paar dagen per week. Middelbare scholen moeten vervoer gaan regelen voor leerlingen die ver weg wonen. "Het is gelukkig geen winter, het gaat om een kleine groep. We kijken hoe we dat gaan regelen."

De jongste leerlingen mochten al eerder de klas weer in. Vanaf 8 juni gaan ze weer hele dagen naar school. Dat zorgt voor gemengde reacties.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...