Jan en Lola uit Boxtel winnen LEGO Masters met 'overtuigende meerderheid'

30 mei 2020 om 22:27 • Aangepast 7 juni 2020 om 12:54
nl
Het duo Jan Pennings (31) en Lola Nouwens (29) uit Boxtel heeft het RTL-programma 'LEGO Masters' zaterdagavond gewonnen. Volgens de jury wonnen de twee met een overtuigende meerderheid. Ze zijn de eerste winnaars van het tv-programma in Nederland.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De twee ex-geliefden streden in de finale tegen de Vlamingen Björn en Corneel die uiteindelijk derde werden. Het Nederlandse duo Jos en Martijn werd tweede in de finale.

Negen weken lang trok het tv-programma op RTL4 opvallend hoge kijkcijfers. De twee Brabanders golden op voorhand niet als torenhoge favorieten en werden zelfs bijna een keer weggestuurd. Toch wisten ze ook een aflevering te winnen en groeiden ze steeds verder in de wedstrijd.

Jan en Lola winnen LEGO Masters (videostill RTL4)
Jan en Lola winnen LEGO Masters (videostill RTL4)

Vrije hand
Waar de afgelopen acht uitzendingen telkens een bouwopdracht werd gegeven door de Nederlandse brickmaster Bas Brederode, kregen de drie duo's nu de vrije hand. Ze mochten bouwen wat ze altijd al wilden maken. Bij de Vlamingen werd het een neergestort ruimteschip en het andere Nederlandse team koos voor een enorme rode draak.

Jan en Lola maakten een Maya-tempel met daarop een draak met slangenstaart. Verder hadden ze in hun jungle een bewegende waterval gemaakt en stond het bouwwerk bol van de kleine verhaaltjes met LEGO-figuurtjes.

Wachten op privacy instellingen...

De teams mochten 28 uur bouwen aan hun laatste opdracht. Een slijtageslag vooral voor Lola die er een paar keer doorheen zat. Tijdens de opnames kreeg ze echter haar moeder op bezoek en dat zorgde duidelijk voor nieuwe energie. Ook voor de andere deelnemers kwam er tijdens het bouwproces een dierbare langs voor een mentale oppepper.

Stemmen
Tijdens de bekendmaking van de uitslag werd verteld dat het Boxtelse duo met een overtuigende meerderheid had gewonnen. Zo kregen ze een stem van de internationaal gelauwerde LEGO-designer en brickmaster Justin Ramsden. Goed voor vijftig punten. Ook oud-deelnemers van het tv-programma mochten stemmen. Dat leverde Jan en Lola een paar keer tien extra punten op.

Naast brickmasters Bas en Justin, en de oud-deelnemers mochten ook 150 gewone LEGO-fans stemmen op hun favoriete bouwwerk. Elke stem was één punt waard. In het TV-programma was te zien dat veel kinderen voor het bouwwerk van Jan en Lola gingen.

De twee Brabanders mogen zich niet alleen de eerste LEGO Masters van de Benelux noemen, ze winnen ook een cheque van 25.000 euro en een reis naar het Lego House in Denemarken.

De winnende Jan en Lola LEGO-figuurtjes komen uit de envelop. (videostill RTL4)
De winnende Jan en Lola LEGO-figuurtjes komen uit de envelop. (videostill RTL4)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.