Video

Arbeidsmigranten eisen dat Vion zich aan de coronaregels houdt: 'Wij willen werken maar wel veilig'

4 juni 2020 om 15:31 • Aangepast 11 juni 2020 om 21:54
nl
Een groepje arbeidsmigranten staat donderdagmiddag te demonstreren bij vleesverwerker Vion aan het Boseind in Boxtel. De demonstranten houden borden omhoog met verschillende teksten die aangeven dat zij het niet eens zijn met de arbeidsomstandigheden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

'Vion werkkamp', 'Wij laten ons niet vermoorden', 'Vlees is belangrijker dan mensen en hun leven' en 'Wij willen werken maar wel veilig' staat onder meer te lezen op de borden die de demonstranten vasthouden. Ze staan bij de poort van het bedrijf.

Het gaat om een groepje van vier mensen. "We hadden meer mensen verwacht, maar veel mensen durven niet te komen", zegt een van de actievoerders. De arbeidsmigranten vinden dat er veiliger werkomstandigheden moeten komen. "De werkomstandigheden zijn helemaal niet veilig en heel anders dan Vion beweert."

De demonstranten zijn een broer en zus van wie de ouders bij Vion werken, een medewerker die ontslagen is en een medewerker die momenteel nog bij Vion werkt. De ontslagen arbeidsmigrant vertelt dat hij de laan uit is gestuurd door het uitzendbureau omdat hij koorts had en daarom niet wilde komen werken.

Coronaregels
Vleesverwerkingsbedrijven zijn de afgelopen tijd veel in het nieuws omdat ze een besmettingshaard van corona blijken te zijn en de bedrijven zich niet goed aan de coronaregels houden. Een vestiging van Vion in het Gelderse Groenlo moest sluiten nadat bleek dat 147 medewerkers waren besmet met corona. De medewerkers moesten veel te dicht op elkaar werken en werden bovendien met te veel mensen in een busje naar hun werk gebracht.

Ook bij Vion in Boxtel zijn medewerkers besmet met corona, maar de slachterij hoefde niet te sluiten.

Foto: Jan Waalen
Foto: Jan Waalen

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.