Video

Ook medewerkers van Vion in Boxtel besmet met corona, maar slachterij blijft open

2 juni 2020 om 16:26 • Aangepast 9 juni 2020 om 16:24
nl
18 van de 105 geteste medewerkers van vleesverwerkingsbedrijf Vion in Boxtel hebben het coronavirus. Dat blijkt uit een steekproef van de GGD. Vion zegt nu, op advies van de GGD, de naleving van alle coronamaatregelen binnen de productielocatie in Boxtel aan te scherpen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De positief geteste medewerkers werken vooral in koude ruimtes, meldt Vion. Op overige bedrijfsonderdelen, zoals de slachthal, zijn geen besmettingen vastgesteld. Het merendeel van de medewerkers heeft lichte tot matige gezondheidsklachten.

De aangescherpte naleving geldt voor het hele bedrijf, met extra maatregelen voor specifieke delen. "De maatregelen moeten ervoor zorgen dat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. Dit geldt ook voor de andere productielocaties van Vion. De GGD monitort de gemaakte afspraken", zo meldt het bedrijf.

Een van de nieuwe maatregelen is de invoering van een dagelijkse gezondheidscontrole. "De uitkomsten van het onderzoek van de GGD zijn helder voor ons en daar handelen we direct op. De uitgebreide desinfectie vindt dagelijks plaats. We informeren onze medewerkers zo goed mogelijk over de gerichte maatregelen. Onze corona-toezichthouders zullen onze medewerkers in de productielocatie helpen en aanspreken op de naleving van de aangescherpte corona-protocollen. Deze verdere aanscherping van de maatregelen treffen wij in Boxtel en voeren we ook door in onze andere vestigingen", zegt Ronald Lotgerink, directeur van Vion.

De GGD doet binnenkort opnieuw een steekproef bij het bedrijf in Boxtel. Ruim een week geleden werd het slachthuis van Vion in Groenlo gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus. Woensdag ging een slachterij van het bedrijf in Apeldoorn dicht omdat daar de coronaregels waren overtreden.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

Deze video legt het nut van mondkapjes in het openbaar vervoer uit:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.