Van Rooi Meat in Helmond weer deels open na coronasluiting

9 juni 2020 om 11:49 • Aangepast 16 juni 2020 om 11:44
nl
Slachthuis Van Rooi Meat in Helmond is dinsdag weer deels opengegaan. Dat bevestigt de veiligheidsregio. Het gaat om een testgroep met maximaal driehonderd medewerkers. De vleesverwerker moest dicht na een corona-uitbraak onder het personeel.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het slachthuis werd twee weken geleden gesloten nadat er opnieuw medewerkers positief waren getest op het coronavirus. Toen vervolgens bij een nieuwe steekproef 17 procent van de medewerkers positief testte, besloot de veiligheidsregio het bedrijf nog langer dicht te houden.

Inmiddels heeft de vleesverwerker volgens de veiligheidsregio laten zien 'aan alle vereiste maatregelen te voldoen'. "Zo heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat medewerkers, keurmeesters en inspecteurs weer veilig kunnen werken", vertelt een woordvoerder.

Negatief getest
Tijdens de test mogen maximaal driehonderd medewerkers aan de slag. "Voorwaarde is dat zij allemaal negatief zijn getest op het coronavirus", benadrukt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Van Rooi Meat heeft zelf aangegeven welke mensen nodig zijn om alle onderdelen van het productieproces op beperkte schaal te kunnen starten.

Vanuit de veiligheidsregio en GGD is er regelmatig overleg met het bedrijf om te bespreken hoe de beperkte opstart loopt. Als alles goed gaat, mag Van Rooi Meat op 17 juni weer helemaal open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.