Minister Grapperhaus herhaalt: 'Horeca moet anderhalve meter blijven handhaven'

12 juni 2020 om 18:50 • Aangepast 19 juni 2020 om 18:54
nl
De horeca moet bezoekers voorlopig blijven vragen anderhalve meter afstand te bewaren. Hoe 'akelig' het ook is dat kroegbazen uit wanhoop over dat voorschrift hun deuren sluiten, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus. De minister reageert op daarmee op klachten van onder meer Brabantse horecaondernemers.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

Cafégangers lappen de afstandsregel en masse aan de laars, klagen horeca-ondernemers. Kasteleins proberen tevergeefs hun klanten in het gareel te krijgen en zo aan boetes te ontkomen. Sommigen zien geen andere mogelijkheid dan dicht te gaan, zoals bijvoorbeeld in Eindhoven.

Horecaondernemers in Breda sturen een brandbrief aan het kabinet. Zij willen dat de regels voor horeca versoepeld worden. Ze willen af van de anderhalvemeter-regel. Verschillende kroegen op het Stratumseind in Eindhoven sloten de deuren uit angst voor boetes, omdat gasten de anderhalvemeter-regel niet naleven.

Wachten op privacy instellingen...

Vasthouden aan de hoofdregels
De minister begrijpt 'dat het heel lastig is om je toko zo in te richten dat je daarmee om kunt gaan' en dat 'ondernemers vertwijfeld raken'. "Maar we moeten vasthouden aan de hoofdregels." Daarvan is de afstandsregel er eentje.

De minister noemt het 'voorlopig te vroeg' om te tornen aan een van die 'fundamenten' van de strijd tegen het coronavirus.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.