Jongen bespuugt agent na overdosis drugs: ‘Hij had zelfs niet door dat wij van de politie zijn’

21 juni 2020 om 06:47 • Aangepast 28 juni 2020 om 10:04
nl
De agressieve en luidruchtige jongeren die zaterdagmiddag het skatepark aan de Oosterplas in Den Bosch onder invloed van drugs op stelten zetten, zijn tussen de veertien en achttien jaar oud. Dat laat de politie zondag weten. Vijf van hen hadden verdovende middelen gebruikt. Twee van hen moesten direct naar een ziekenhuis worden gebracht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie werd rond halfvijf zaterdagmiddag gewaarschuwd dat er meerdere jongeren 'compleet van de wereld' waren bij het skatepark. Een van de jongeren wilde iedereen slaan. Een aantal omstanders moest hem in bedwang houden om erger te voorkomen.

Spuugmasker
"Hij had door de hallucinatie zelfs niet door dat wij van de politie zijn", laat een agent weten. "Hij sprak wartaal en werd soms agressief. Het ging zelfs zover dat hij spuugde naar een agent. Die werd net niet geraakt in zijn gezicht." Daarop kreeg die jongen een zogenoemd spuugmasker over zijn hoofd.

Terwijl agenten daarmee bezig waren, sprak iemand hen aan dat er nog een jongen in bedwang werd gehouden. "Wij vroegen direct extra eenheden en een ambulance naar de Oosterplas te komen. Zelfs de politiehelikopter werd opgeroepen om de situatie in de gaten te houden. "

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!