Vijf jongeren opgepakt na oproep tot rellen, hadden bivakmutsen bij zich - Omroep Brabant
Video

Vijf jongeren opgepakt na oproep tot rellen, hadden bivakmutsen bij zich

25 juni 2020 om 21:42 • Aangepast 2 juli 2020 om 21:54
nl
De politie heeft vijf jongeren opgepakt voor samenscholing in het Eindhovens stadsdeel Tongelre. De jongeren hadden bivakmutsen bij zich. De gemeente Eindhoven heeft donderdagavond een noodverordening ingesteld na een oproep om te rellen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Jongeren in Eindhoven riepen op social media op om de rellen in Helmond te overtreffen. Er werd volgens de gemeente expliciet opgeroepen tot rellen, brandstichting en het afsteken van vuurwerk. In een verklaring schrijft burgemeester John Jorritsma dat ook 'supporters van de harde kern de openbare orde flink willen verstoren'. Om welke club het gaat, is niet bekend.

Preventief fouilleren
De noodverordening gold van donderdagavond zes uur tot vrijdagochtend zes uur. In het stadsdeel was heel de avond al veel politie op de been. Agenten fouilleerden preventief.

Er gold een samenscholingsverbod. Jongeren die zich daar niet aan hielden, werden uit elkaar gedreven door de politie. Volgens een ooggetuige werd er wat vuurwerk afgestoken. Verder bleven grote ongeregeldheden uit. Kleine groepjes jongeren hingen her en der rond.

Afgelopen dinsdag braken in Helmond flinke rellen uit. Een groep van zo'n 100 tot 150 jongeren gooiden die nacht stenen naar agenten Ook staken ze vuurwerk af. Een noodbevel werd ingesteld om de orde te herstellen. Zes jongeren werden toen opgepakt.

Verschillende jongeren zijn in de boeien geslagen. (foto: Sem van Rijsel/SQ Vision)
Verschillende jongeren zijn in de boeien geslagen. (foto: Sem van Rijsel/SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.