Opnieuw oproep tot rellen in Helmond: twee jongeren met mes opgepakt - Omroep Brabant
Video

Opnieuw oproep tot rellen in Helmond: twee jongeren met mes opgepakt

26 juni 2020 om 17:35 • Aangepast 6 juli 2020 om 10:30
nl
Opnieuw gaat op sociale media een oproep rond om te rellen in Helmond. De gemeente kondigde daarom vrijdagavond opnieuw een noodverordening af. De politie is in groten getale aanwezig in de stad om herhaling van de ongeregeldheden van dinsdag te voorkomen. Het blijft vooralsnog rustig, op twee aanhoudingen na.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De politie pakte rond half acht een 21-jarige man met een mes op in de Bindersestraat. Rond negen uur werd in dezelfde straat een 15-jarige jongen in de boeien geslagen, omdat hij een groot mes bij zich had.

Bovendien wordt opgeroepen om een illegale bokswedstrijd te houden. De noodverordening geldt voor heel Helmond en gaat per direct in. De politie gaat ook preventief fouilleren in bepaalde delen van de stad. Er geldt een samenscholingsverbod en het is verboden om alcohol bij je te hebben. De maatregelen gelden tot zaterdagochtend zes uur.

Burgemeester Blanksma schrijft in een reactie: "Gedrag zoals afgelopen dinsdag kan echt niet. We tolereren dit niet. We staan niet toe dat inwoners van Helmond zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving.’’

Stenen en vuurwerk
Het is namelijk niet de eerste keer dat het mis gaat. In de binnenstad van Helmond misdroeg een groep van tussen de 100 en 150 jongeren zich dinsdagnacht flink. Daar werd met stenen gegooid naar de politie en ook werd vuurwerk afgestoken. Om de orde te herstellen greep de mobiele eenheid in.

Jongeren in Eindhoven wilden vervolgens laten zien dat ze het beter konden dan in Helmond. Ook daar kwam een oproep om te rellen. Er waren veel agenten aanwezig om de orde te bewaken. De politie heeft 21 jongeren aangehouden in het Eindhovense stadsdeel Tongelre.

Volop politie in de wijk vrijdagavond. (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties)
Volop politie in de wijk vrijdagavond. (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties)
De ME is vrijdag in groten getale aanwezig in Helmond.(foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties)
De ME is vrijdag in groten getale aanwezig in Helmond.(foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties)

Bekijk in de video hoe het dinsdag misging in Helmond:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.