Boze boeren demonstreren bij distributiecentrum Jumbo in Breda

8 juli 2020 om 21:33 • Aangepast 15 juli 2020 om 21:34
nl
Boze boeren voeren woensdagavond opnieuw actie, dit keer bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Ongeveer honderd boeren stonden rond negen uur 's avonds met hun tractoren bij het distributiecentrum.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De boeren verzamelden eerder op de avond bij Breda International Airport en reden van daaruit met de tractoren naar het distributiecentrum. Daar hebben ze de weg geblokkeerd. Het is onduidelijk of ook op andere plekken in de provincie opnieuw boerenprotesten waren.

Flink wat boeren verzamelden zich (foto: Kevin Buijs).
Flink wat boeren verzamelden zich (foto: Kevin Buijs).

In hun strijd tegen de stikstofregels laten de boeren al sinds vrijdag van zich horen. De afgelopen dagen werden onder meer de snelweg A2 bij Liempde, het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel, Eindhoven Airport, transportbedrijf Kuehne + Nagel in Veghel en de Amercentrale in Geertruidenberg geblokkeerd. Dinsdagavond verzamelde een twintigtal boeren zich bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

Boetes
Dinsdag maakten de veiligheidsregio's en de politie nog bekend dat protesterende boeren die met hun tractoren de snelweg op gaan, voortaan meteen een proces-verbaal krijgen. Bovendien moeten ze de snelweg onmiddellijk verlaten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.