Automobilist die met lachgas door Breda scheurde en inreed op agenten heeft geen geldig rijbewijs - Omroep Brabant

Automobilist die met lachgas door Breda scheurde en inreed op agenten heeft geen geldig rijbewijs

7 augustus 2020 om 11:16 • Aangepast 14 augustus 2020 om 10:34
nl
De Bredase automobilist die donderdagmiddag werd betrapt met een ballon lachgas achter het stuur van zijn auto blijkt geen geldig rijbewijs te hebben. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. De man reed tijdens zijn vlucht voor de agenten bijna in op een politieauto.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten gingen rond halfzes achter de man aan nadat ze te horen kregen dat de automobilist op de parkeerplaats aan de Sluissingel lachgas gebruikte in zijn auto.

Gevaarlijke situaties
Toen ze de verdachte zagen rijden, gaven ze hem een stopteken. Maar de man ging er juist vandoor. Daarop ontstond een achtervolging over onder meer het Oranjeboomplein, de Amstelstraat, de Haagweg en de Tuinzigtlaan.

Om te ontsnappen aan de agenten maakte de 24-jarige Bredanaar meerdere verkeersovertredingen. Daardoor ontstonden er gevaarlijk situaties. Op de Weerrijssingel reed de man bijna in op een politieauto die betrokken was bij de achtervolging.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties

Geen rijbewijs
Uiteindelijk stopte de automobilist op de Spaarnestraat. Daar trokken de agenten hem uit de auto. Hij had op dat moment een lachgasballon in zijn mond en een cylinder lachgas in zijn handen.

De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hij had geen geldig rijbewijs. De Bredanaar is vastgezet en heeft meerdere processen-verbaal gekregen. De agenten die in de auto zaten waarop hij inreed, hebben aangifte gedaan van poging tot moord en poging doodslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.