Bewoners onveilige appartementen Bladel willen via de rechter woonruimte afdwingen

21 augustus 2020 om 17:44 • Aangepast 31 augustus 2020 om 10:29
nl
Zes bewoners van de Posthof in Bladel spannen een kort geding aan tegen de eigenaren van hun appartementencomplex. Ze eisen dat ze in hun woningen mogen blijven of dat er passende woonruimte wordt geregeld. Vrijdag werd duidelijk dat ze met hun hele inboedel op straat komen na een grote brand. "Wij zijn meer dan woedend", vertelt bewoner Jody Valk.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het appartementencomplex de Posthof liep door een brand vorige maand zoveel schade op dat het later werd ontruimd. De veiligheid was in het geding. De toegang, waar de brand woedde, moet hersteld worden. Ook is er rookschade en daarom moet het hele gebouw worden gereinigd.

De bewoners hebben tot maandag onderdak, maar daarna staan ze op straat. Een brief van de eigenaren zorgde voor veel onrust. "Wij verwachten daarom ook dat u uw inboedel en overige spullen in zowel appartement als kelderruimte op komt halen en dat het appartement leeg opgeleverd wordt", schreven eigenaren Ard en Luc van den Huijgevoort in een brief aan de bewoners die ook in handen is van Omroep Brabant.

'We moesten ons maar bij de daklozenopvang melden'

"Dit is hondser als honds", vervolgt Jody. "Tegen ons is letterlijk gezegd dat we ons maar bij de daklozenopvang moeten melden. De pandeigenaren moeten hun verantwoordelijkheid nemen" Dat hopen de bewoners nu dus via de rechter af te dwingen.

De gemeente laat in een reactie weten dat de verantwoordelijkheid nu bij de eigenaren ligt. Een woordvoerder zegt er vertrouwen in te hebben dat zij het probleem zullen oplossen.

Appartementeigenaar Ard van de Huijgevoort laat weten wettelijk niet verantwoordelijk te zijn voor de huisvesting van deze bewoners. "We hebben uit coulance voor een tijdelijke woonruimte gezorgd, samen met de gemeente. Ook zijn we continu bezig om deze bewoners te helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.