1100 medewerkers van MSD maken overstap naar Organon

27 augustus 2020 om 07:38 • Aangepast 3 september 2020 om 07:34
nl
Ongeveer 1100 medewerkers van geneesmiddelenbedrijf MSD Nederland gaan een overstap maken naar het in ere herstelde Organon in Oss. Dat krijgen zij donderdag te horen. Organon gaat zich richten op vrouwengezondheid.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Bijna honderd jaar geleden werd het toenmalige Organon opgericht in Oss. De onderdelen hiervan maken sinds 2009 deel uit van het Amerikaanse geneesmiddelenconcern MSD. De oude naam Organon wordt nu dus weer van stal gehaald.

Geboortestad Oss zal de belangrijkste productielocatie worden van het hernieuwde Organon in Nederland. Die vestiging zal worden geleid door Wenny Raaijmakers, die nu al directeur is van de locatie onder de vlag van MSD. Dat heeft MSD donderdag ook officieel bekendgemaakt.

Organon & Co
MSD, dat in Noord-Amerika de naam Merck heeft, maakte begin februari plannen bekend om een deel van de productportefeuille af te splitsen in een nieuw zelfstandig beursgenoteerd bedrijf. In maart werd bekend dat dit nieuwe bedrijf Organon & Co gaat heten.

De nieuwe naam wordt pas gebruikt als de splitsing een feit is in de verschillende landen. Waarschijnlijk gebeurt dat in de eerste helft van 2021. Het farmaciebedrijf telt straks wereldwijd naar verwachting 10.000 tot 11.000 medewerkers.

Vacatures
Na de splitsing behoudt MSD in Nederland ruim 5000 medewerkers in Haarlem (onder meer vaccins), Oss/De Geer (biotech), Boxmeer en De Bilt (beide diergezondheid). Op dit moment staan er ongeveer honderd vacatures open bij MSD en Organon in Nederland. De splitsing van de bedrijven kan ertoe leiden dat er nieuwe vacatures ontstaan.

Organon zal een beursnotering krijgen in New York. Die beursgang zou volgend jaar moeten plaatsvinden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!