Video

Politie voorkomt carmeeting bij woonboulevard, autofans wijken uit naar stadion Den Bosch

29 augustus 2020 om 23:02 • Aangepast 8 september 2020 om 17:13
nl
De woonboulevard in Den Bosch is zaterdag in overleg met de politie van alle kanten afgesloten om er een nieuwe carmeeting te voorkomen. Daarop verzamelden de automobilisten - naar schatting een man of vierhonderd - zich bij het stadion van FC Den Bosch aan de Victorialaan. Hier stonden rond elf uur zaterdagavond ongeveer tweehonderd auto’s, de een nog sportiever dan de ander.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Een week geleden was het één grote autoshow in de open lucht op de Bossche woonboulevard. "De organisatie heeft het evenement na overleg geannuleerd. Om te voorkomen dat individuele autoliefhebbers zich zouden verzamelen bij de meubelboulevard, hebben we dit terrein afgezet", laat een gemeentewoordvoerder in een reactie weten.

Geen problemen
Medewerkers van Stadstoezicht hebben wel een oogje in het zeil gehouden bij het stadion van FC Den Bosch, maar ze hoefden niet in actie komen. Ook de politie laat in een reactie weten dat het relatief rustig bleef, op een paar snelheidsboetes en verkeersovertredingen na. "Het staat hen vrij zich te verzamelen op die locatie voor een carmeeting. Dat is geen strafbaar feit tenzij de gemeente dat verbiedt", laat een woordvoerder weten.

Diverse buurtbewoners hebben een ander verhaal. Zij zeggen veel geluidsoverlast en vuurwerkoverlast gehad te hebben. Ook zou er veel te hard zijn gereden en ligt er veel afval bij het stadion van FC Den Bosch. Verschillende buurtbewoners willen nu met de gemeente in gesprek.

Foto: Bart Meesters/SQ Vison
Foto: Bart Meesters/SQ Vison
Eén van de meest opvallende auto's (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de meest opvallende auto's (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!