Doodgeschoten man in Uden is bekende kickbokstrainer Stef Muller (53) - Omroep Brabant

Doodgeschoten man in Uden is bekende kickbokstrainer Stef Muller (53)

31 augustus 2020 om 17:23 • Aangepast 8 september 2020 om 08:44
De politie doet onderzoek in Uden (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De politie doet onderzoek in Uden (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Het slachtoffer van de fatale schietpartij in Uden is de 53-jarige kickbokstrainer Stef Muller. De Tilburger was onder anderen trainer van Nieky Holzken uit Helmond. De veelvoudig wereldkampioen wist niet wat hij hoorde toen bekend werd dat Muller was gedood: "Ik ben me kapot geschrokken."
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

"Een jaar of twaalf, dertien jaar geleden hebben we zeker drie jaar intensief met elkaar samengewerkt", vertelt Holzken. In 2017 werd de draad weer opgepakt. Dat was in het jaar dat de Helmonder de Fransman Cedric Doumbé wilde onttronen als wereldkampioen. Holzken: "Na dat jaar hebben we afscheid genomen. Veel meer kan ik er niet over vertellen. Ik vind het vooral erg voor zijn vrouw en kind dat hij nu dood is. Dit is niet leuk om te horen. Ik zou niet weten wat er is gebeurd."

Advocaat verrast
Ook Bert de Rooij, de advocaat van Muller, tast in het duister. Hij heeft geen idee waarom zijn cliënt zondagavond in Uden was. De raadsman werd door Mullers ex-vrouw ingelicht over de gewelddadige dood.

De Rooij staat hem bij sinds een inval in het huis van Mullers toenmalige vrouw in 2017. Er zouden toen onder meer een wapen, munitie en spullen voor de productie van xtc zijn gevonden. Muller heeft steeds enige betrokkenheid hierbij ontkend.

Muller had strafblad
In maart 2019 werd hij hiervoor door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot zes maanden cel. Er was vijftien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Muller is tegen de straf in beroep gegaan bij het gerechtshof in Den Bosch. Voor de behandeling was nog geen datum vastgesteld. Zijn ex, en vaste bewoonster van het huis, was medeverdachte in deze zaak. Zij kreeg een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

Muller werd zondagavond onder vuur genomen op de Batenburglaan in Uden. De politie kreeg hierover rond kwart voor acht een melding. Vrij snel na de schietpartij werden twee mannen uit Uden en Nijmegen aangehouden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...