Ook negentiende en laatste nertsenfokkerij in Gemert-Bakel besmet met coronavirus

1 september 2020 om 17:17 • Aangepast 8 september 2020 om 21:34
nl
Het laatste nertsenbedrijf in Gemert-Bakel dat nog coronavrij was, is nu ook besmet geraakt. Dat meldt Michiel van Veen, burgemeester van de gemeente op Twitter. Daarmee komt het totaal aantal besmette fokkerijen in die gemeente op negentien. In totaal zijn nu in ons land 44 nertsenhouderijen waar het coronavirus is vastgesteld.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Alle bedrijven zijn geruimd. In Gemert-Bakel gaat het volgens burgemeester Van Veen om 217.000 vierkante meter aan lege stallen. Hij noemt het een drama voor de ondernemers en een drama voor het buitengebied. Op het bedrijf werden 5.000 moederdieren gehuisvest met gemiddeld vijf pups.

Wachten op privacy instellingen...

In totaal zijn er in Brabant nu 33 nertsenfokkerijen die besmet zijn. Buiten Brabant zijn er nog elf nertsenhouderijen waar het virus is gevonden.

Einde aan nertsenfokkerijen
In maart volgend jaar komt er een eind aan álle nertsenfokkerijen in Nederland. Eind vorige week maakte het kabinet bekend dat de stekker uit de hele sector moet. Dat is drie jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. 'Den Haag' trekt er 180 miljoen euro voor uit.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.