Opnieuw twee nertsenbedrijven besmet: teller staat op vijftig

7 september om 10:28 • Aangepast 14 september om 10:24
Alle nertsen op de boerderij in Deurne werden geruimd (Foto: Rob Engelaar).
Alle nertsen op de boerderij in Deurne werden geruimd (Foto: Rob Engelaar).
Opnieuw zijn twee nertsenbedrijven besmet met het coronavirus. Daarmee komt het totale aantal besmette nertsenbedrijven volgens het ministerie van Volksgezondheid op vijftig. De nieuwe besmettingen zijn vastgesteld op bedrijven in Deurne en Wilbertoord.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
ANP & Sandra Kagie

Beide bedrijven hebben ongeveer drieduizend moederdieren. De dieren zullen zo snel mogelijk worden gedood om verspreiding van het virus te voorkomen. In totaal zijn er in Brabant nu 39 nertsenfokkerijen die besmet zijn. Buiten Brabant zijn er nog elf nertsenhouderijen waar het virus is gevonden.

Het ministerie van Landbouw maakte vorige week bekend extra onderzoek te gaan doen naar mogelijk opzettelijke besmetting met het coronavirus bij nertsenhouders. Het grote aantal besmette bedrijven roept vragen op bij de politiek.

Einde aan nertsenfokkerij
Het kabinet besloot onlangs versneld een eind te maken aan de nertsenfokkerijen. Die moeten volgend jaar al stoppen in plaats van 2024. Het kabinet wil zo voorkomen dat het coronavirus op nertsenbedrijven blijft rondwaren. Het kabinet maakt voor de sanering 180 miljoen euro vrij.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...