20.000 flessen wijn van de nonnen in 5 dagen uitverkocht: 'Het ging met bakken tegelijk'

10 september 2020 om 12:35 • Aangepast 17 september 2020 om 11:14
nl
De 20.000 flessen wijn waarmee de nonnen in Oosterhout vreesden te blijven zitten nadat een grote bestelling van KLM door de coronacrisis niet doorging, zijn allemaal verkocht. "Gelukkig kan onze website veel verkeer aan, want het ging met bakken tegelijk", vertelt Thibaud van der Steen van internetplatform 'Breda maakt mij blij', dat hielp om de wijn aan de man te brengen. "Donderdagochtend gingen de laatste paar duizend flessen de deur uit."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

'Breda maakt mij blij' werd enkele maanden geleden opgericht om boeren, telers en producenten in deze coronatijd te helpen.

"In het begin stonden we met een paar bosjes tulpen op de hoek van de straat. Daarna gingen we aan de slag met anderhalve hectare aan pioenrozen. Het werd steeds groter. Vervolgens verkochten we 170.000 gladiolen van boer Theo voor de Nijmeegse vierdaagse. Dit gaan we nooit meer meemaken, dachten we daarna. Maar dit overtreft alles", benadrukt Thibaud. "In vijf dagen tijd zijn we los, dat is heel bijzonder."

De bestellingen kwamen uit het hele land. “Van Zeeland tot de Waddeneilanden”, liet de woordvoerder van 'Breda maakt mij blij' al eerder weten. De meeste wijn werd door particulieren besteld, mensen die een of twee doosjes voor thuis wilden hebben. "We hebben samen echt iets losgemaakt."

"Ik denk dat we deze avond een lekker flesje gaan opentrekken en een stukje kaas gaan aansnijden."

Dat bleek wel toen Thibaud woensdag nog even naar het klooster ging om het een en ander af te stemmen. "Toen ik daar aankwam, stond er gewoon een rij voor de kloosterwinkel, waar de nonnen hun wijnen verkopen. De hele laan stond vol en mensen waren foto's aan het maken van de nonnen en het klooster. De zusters woensdag net zoveel als normaal in drie of vier weken tijd. De wijnen die wij aan de man brachten, zijn nu uitverkocht maar de winkel ligt nog vol met allerlei wijnen uit andere jaren en andere abdijproducten."

Thibaud kreeg na zijn bezoek aan Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal zelf ook een doosje toegestopt. "En een blokje kaas. De wijn staat inmiddels koud, dus ik denk dat we deze avond een lekker flesje gaan opentrekken en een stukje kaas gaan aansnijden."

De nonnen bekijken of het platform vaker kan helpen bij de verkoop van hun producten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.