Video

Zoektocht naar verdwenen vrienden voor dinsdag afgerond: 'Morgen met andere middelen verder zoeken'

15 september 2020 om 12:05 • Aangepast 22 september 2020 om 18:24
nl
De zoektocht in en op De Brink in Liessel naar de sinds 1974 vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten verliep dinsdag moeizaam. Uit metingen van de politie blijkt nog steeds dat de auto van de twee vrienden in De Brink kan liggen. Woensdag wordt verder gezocht.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De moeilijkheden werden vooral veroorzaakt door weghalen van het zand. Dat er niet zoveel zand kon worden afgegraven van de bodem, is een tegenvaller, zegt een woordvoerder van de politie. "We kunnen niet zoveel zand weghalen als we hadden gedacht. Dat maakt het zoeken lastig."

Metingen onder water
De politie deed daarom dinsdagmiddag metingen onder water. Die moesten duidelijk maken of de auto waar naar gezocht wordt, op die plek kan liggen. Die kans blijkt er nog steeds te zijn. Daarom worden woensdag andere middelen ingezet om het zand in De Brink verder te kunnen verwijderen. In de hoop de auto van Piet en Hans te kunnen vinden. "De familie verdient een antwoord."

Wachten op privacy instellingen...


Duidelijkheid voor de familie of de auto met daarin de twee verdwenen vrienden inderdaad op de bodem van de De Brink in Liessel ligt, is er dus ook dinsdag niet gekomen.

Voortijdig gestaakt
Vrijdagmiddag werd de zoektocht naar de verdwenen vrienden al voortijdig gestaakt. Er zou toen al voor het de laatste keer gezocht worden in en op het water van de afgraving. Toen bleek de grond echter te weerbarstig en werd de zoekactie om die reden stopgezet.

Jan Hölskens, de broer van de vermiste Piet, durfde dinsdagochtend al niet te hopen op een definitieve punt achter de vermissing van zijn broer die hem nu al 46 jaar bezighoudt, zo gaf hij aan.

LEES OOK:

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.