Lachgaskoerier bedreigd en beroofd: vijf mannen opgepakt

19 september om 10:04 • Aangepast 26 september om 10:04
(foto: Perry Roovers/SQ Vision)
(foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Vijf mannen zijn vrijdagnacht opgepakt nadat ze een lachgaskoerier hadden bedreigd en beroofd in Breda. De politie wist ze alle vijf te vinden na een zoektocht. Het slachtoffer raakte niet gewond.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

De beroving gebeurde vrijdagnacht rond tien voor drie. Het 21-jarige slachtoffer was op een parkeerplaats aan de Ruitersboslaan om een bestelling lachgas af te leveren. Daar werd hij bedreigd met een wapen en beroofd van zijn lachgas door vijf mannen. Daarna ging het vijftal er in een auto vandoor.

Verstopt op het dak van een flat
Het slachtoffer waarschuwde de politie en verschillende eenheden werden naar de Ruitersboslaan gestuurd, op zoek naar de verdachten. Op de Boeimeersingel kon de auto met de verdachten worden klemgereden. Eén man werd meteen aangehouden, vier anderen zetten het op een lopen.

Drie van die vier werden niet veel later in een park in de omgeving opgepakt. De vijfde verdachte kwamen agenten na een zoektocht op het spoor. Hij bleek zich op een flat aan de Jan van Nieuwenhuizenstraat te hebben verschanst.

Vuurwapen
Een voorbijganger vond het vuurwapen in de buurt. Dat wapen is in beslag genomen voor verder onderzoek. Alle verdachten zitten nog vast en worden zaterdag verhoord. Het gaat om een 20-jarige en 18-jarige man uit Rotterdam, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een man van 19 uit Breda en een 19-jarige man zonder vaste woonplaats.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...