N279 is lange, saaie, rechte weg en juist daarom levensgevaarlijk, zegt verkeersdeskundige - Omroep Brabant
Video

N279 is lange, saaie, rechte weg en juist daarom levensgevaarlijk, zegt verkeersdeskundige

29 september 2020 om 07:00 • Aangepast 29 september 2020 om 11:25
nl
De N279 bij Veghel is een lange, saaie, rechte weg. En juist dit kan volgens verkeersdeskundige Ruud Hornman van de Breda University of Applied Sciences een dodelijke combinatie zijn. "Zo'n weg die er zo ongevaarlijke uitziet, lokt vaak uit tot heel gevaarlijk gedrag."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het ongeluk maandagmorgen op de N279 bij Veghel is de derde met fatale afloop in een jaar tijd. In de afgelopen twee dagen vonden er twee dodelijke ongelukken plaats op de N279 bij Veghel.

Sinds oktober vorig jaar gebeurden er acht ongelukken op de weg tussen Helmond en Veghel.

'Aanpassen van de weg niet voldoende'
"Ik denk telkens: wéér een", zucht verkeersdeskundige Ruud Hornman gelaten. Volgens de verkeersdeskundige is de N279 dus een lange, saaie, rechte weg en daarom potentieel levensgevaarlijk. "Een weg die er zo ongevaarlijk uitziet, lokt heel vaak heel gevaarlijk gedrag uit. Dat komt omdat je het eigenlijk niet ervaart dat zo'n weg gevaren met zich meebrengt."

Als eigenaar van truckersrestaurant De Sluis kijkt Ronald Cremers niet meer op van alle ongelukken op de N279:

Wachten op privacy instellingen...

Het aanpassen van de weg is niet voldoende, denkt Hornman. "Een weg verbreden geeft je hooguit wat meer ruimte om fouten te maken. Maar meestal is het niet de oplossing om hem veiliger te maken. Niet te hard rijden en niet inhalen waar het niet is toegestaan. En laat je ook niet afleiden. Dat is het enige wat je er echt aan kunt doen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.