Mondkapjes niet aan te slepen: 'Het is echt al de hele dag plunderen' - Omroep Brabant

Mondkapjes niet aan te slepen: 'Het is echt al de hele dag plunderen'

1 oktober 2020 om 13:45 • Aangepast 2 oktober 2020 om 08:21
Foto: archief
Foto: archief
De mondkapjes vliegen de deur uit nu het ‘dringende advies’ geldt om er één te dragen in publieke ruimtes. Omroep Brabant belde in de vijf grote steden (Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Helmond) vijftien filialen van Hema, Zeeman en Etos. Daarvan hadden er acht helemaal geen mondkapjes meer. In de andere winkels was de keuze beperkt.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het is echt al de hele dag plunderen”, vertelt een drogisterijmedewerkster in Breda. “We hebben alleen nog maar felle kleurtjes.”

Bij veel Hema-filialen krijg je te horen dat er nog wel wasbare mondkapjes zijn, maar je dan wel van ‘roze moet houden’. Bij de Zeeman kan je bijna alleen terecht als je mondkapjes voor kinderen zoekt.

De wegwerpvariant gaat in veel winkels ook hard. “Het gaat echt heel snel. Gelukkig kunnen we ze nog wel bestellen”, aldus winkelpersoneel.

Dringend advies
Het kabinet vraagt sinds woensdag mensen een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Het is niet verplicht, maar wordt wel 'dringend' geadviseerd. Een ruime Kamermeerderheid vroeg hierom tijdens een debat.

Geen zin om mis te grijpen in een winkel? Je kunt natuurlijk ook zelf een mondkapje maken:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...