Video

Bloemenzee voor overleden Nadir Faassen in Breda, petitie voor vangrail bij de Markkade

8 oktober 2020 om 13:04 • Aangepast 12 oktober 2020 om 20:10
nl
Op de plek waar het lichaam van Nadir Faassen is gevonden, is donderdag een ware bloemenzee ontstaan. Tientallen nabestaanden hebben boeketten neergelegd langs het water aan de Markkade in Breda. Het lichaam van de 25-jarige man uit Terheijden werd maandag gevonden door duikers.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Hoe de vermiste Nadir om het leven kwam, is nog altijd onduidelijk. Nadir Faassen werd sinds woensdagavond vermist. Hij had gewerkt in een café in Breda en was sindsdien niet meer gezien. Zijn vrienden gingen zondagavond naar hem op zoek.

Ze vonden remsporen op de Markkade waar Nadir zijn auto vaak parkeerde. Vervolgens schakelden de vrienden de politie in. Maandagochtend vonden duikers van de politie Nadirs auto in het water. Zijn lichaam werd niet veel later ontdekt.

'Nu is het genoeg'
Online is een petitie begonnen voor een vangrail op de plek waar hij om het leven kwam. Al bijna drieduizend mensen hebben die al ondertekend. "Nu is het genoeg", schrijft initiatiefnemer Sven Bekker. Op de plek hebben volgens hem al te vaak dodelijke ongelukken plaatsgevonden. "Er zijn daar al zoveel mensen te water geraakt. Het is tijd dat er iets aan gedaan wordt."

In 2018 overleed een 20-jarige man na een ongeluk aan Markkade. Omstanders wisten eind 2014 nog een man uit het water te redden op dezelfde plek. Een jaar eerder raakte ook al een auto te water.

Bloemenzee aan de Markkade in Breda. (foto: Tom van der Put/SQ Vision)
Bloemenzee aan de Markkade in Breda. (foto: Tom van der Put/SQ Vision)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.