Lichtfestival GLOW in Eindhoven afgelast vanwege corona

8 oktober 2020 om 15:34 • Aangepast 8 oktober 2020 om 17:22
nl
Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven gaat dit jaar niet door. Vanwege alle coronamaatregelen vindt de organisatie het onverantwoord. Er wordt nog gewerkt aan een alternatief.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

GLOW stond eigenlijk gepland van 7 tot en met 14 november. Het populaire lichtfestival trok vorig jaar nog 770.000 bezoekers naar de Eindhovense binnenstad.

'Een uniek moment'
Ook voor dit jaar zouden er eigenlijk dertig lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland hun grote verlichte creaties vertonen tijdens het gratis toegankelijke festival. Maar dat gaat nu dus niet door. ''We kunnen met deze maatregelen geen honderdduizenden mensen in de binnenstad ontvangen'', vertelt een woordvoerder.

De organisatie zegt een alternatief te hebben: "Een uniek moment waar iedereen het nog lang over zal hebben. Door en voor de stad." Wat daarmee precies bedoeld wordt, is nog onduidelijk. Daarover wordt later meer bekendgemaakt.

Ook geen Dutch Design Week
Eerder meldde ook de Dutch Design Week dat er vanwege de coronamaatregelen dit jaar geen designfestival zou zijn. Dat evenement zou van 17 tot en met 25 oktober plaatsvinden.

Dan maar genieten van de foto's van vorig jaar? Onze fotograaf maakte tijdens Glow 2019 een uitgebreide fotoreportage. De hoogtepunten zie je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.