Video

Noodlijdend circus overstelpt met liefde en donaties: 'De mensen hier hebben een heel groot hart'

18 oktober 2020 om 17:28 • Aangepast 19 oktober 2020 om 14:05
nl
"Hebben jullie nog zin in iets lekkers voor bij de koffie?", vraagt één van de vele inwoners van Bergen op Zoom die circus Barani een hart onder de riem willen steken. De afgelopen dagen is het circus overladen met liefde in de vorm van voedsel, geld en andere hulp. Inmiddels is er ruim 12.000 euro gedoneerd. Directeur Robert Zinnicker is er stil van: "Alleen maar dank, dank, dank!"
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het water stond Zinnicker namelijk aan de lippen. De circusfamilie wilde meerdere voorstellingen geven in Bergen op Zoom, maar toen was daar ineens een tweede, gedeeltelijke lockdown. Het circus mocht geen voorstellingen meer geven en dat betekende automatisch ook geen inkomen meer. Na berichtgeving afgelopen donderdag op Omroep Brabant begon een inwoonster van Bergen op Zoom een doneeractie. Er is inmiddels al ruim 12.000 euro gestort.

Het circusgezelschap is overweldigd door alle hulp. En nog elke dag komen er mensen langs om hun steun te betuigen:

Het circus houdt de komende tijd contact met de gemeente over zijn verblijfplaats. "We gaan eerst zelf op zoek naar een alternatieve locatie. Als dat niet lukt, gaat de gemeente ons helpen", zegt Robert Zinnicker.

Johann Zinnicker is heel dankbaar voor alle hulp. De 26-jarige zoon van de circusdirecteur heeft in 2019 een dwarslaesie overgehouden aan een ernstig ongeval. Hij raakte vorig jaar zomer bekneld onder een vrachtwagen die hij wilde repareren. De vrachtwagen schoot van de krik.

Hij kocht een aangepaste auto om twee keer per week op en neer te rijden naar het revalidatiecentrum in Duitsland.

Kort na de aankoop bleek de auto kapot te zijn. Johann hoopt daarom dat iemand hem verder kan helpen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.