Bewoners van 28 appartementen kunnen nog een maand niet naar huis na brand in parkeerkelder

19 oktober 2020 om 11:07 • Aangepast 20 oktober 2020 om 11:41
nl
Het gaat nog zeker een maand duren voordat de bewoners van het appartementencomplex in Oosterhout weer terug naar huis kunnen na de brand van zaterdagochtend. Dat meldt de gemeente maandagochtend aan Omroep Brabant. Eerder werd nog gemeld dat het een aantal dagen zou duren voordat de bewoners weer naar hun appartementen konden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Volgens de gemeente moet er nog onderzoek worden verricht naar de bouwkundige staat van het pand. “We weten nog niet zeker of het veilig is en of de constructie van het gebouw niet te veel is aangetast”, aldus de gemeente.

De bewoners zijn al op de hoogte gebracht. De gemeente zegt dat tot nu toe alle bewoners onderdak konden vinden bij familie. "Maar natuurlijk helpen wij anders altijd", zegt een woordvoerder.

Brand in parkeergarage
De brand bij het appartementencomplex woedde zaterdagochtend in de parkeergarage onder het complex. Een van de auto's die daar geparkeerd stond zou vlam hebben gevat.

De appartementen erboven bleven gespaard van het vuur, maar liepen wel grote rook- en roetschade op. 28 appartementen werden daarom ontruimd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone