Basisschool in Roosendaal weer open na coronabesmettingen onder personeel

24 oktober 2020 om 12:27 • Aangepast 25 oktober 2020 om 12:36
nl
Basisschool De Kroevendonk in Roosendaal gaat maandag weer open. De lessen worden dan hervat. De schooldeuren gingen vorige week woensdag tijdelijk op slot, omdat meerdere leerkrachten positief waren getest op het coronavirus.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de school werd bij tien tot twaalf medewerkers het virus vastgesteld, of ze waren nog in afwachting van de uitslag van de coronatest. Onder hen was ook een aantal leerkrachten. Daarnaast hadden verschillende kinderen klachten. In overleg met de GGD West-Brabant werd daarop besloten de school te sluiten.

Bezetting voor kleutergroep nog niet rond
Voor één kleutergroep geldt dat de kinderen nog niet op de school terecht kunnen, want daar is de bezetting nog niet rond, zo meldt directeur-bestuurder Teun Dekker. Alleen ouders die vanwege hun vitale beroep geen opvang voor hun kind kunnen regelen, zijn wel welkom op de school voor opvang.

Ook basisschool De Arenberg in Zevenbergen ging de herfstvakantie vroegtijdig in vanwege coronabesmettingen onder het personeel. Ook deze leerlingen mogen maandag weer naar school. De leerkrachten zijn inmiddels hersteld en er zijn geen nieuwe besmettingen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.