Stokoude ringstaartmaki in de Beekse Bergen mag 34 kaarsjes uitblazen

30 oktober om 15:20 • Aangepast 30 oktober om 20:43
Alex de ringstaartmaki (foto: Beekse Bergen)
Alex de ringstaartmaki (foto: Beekse Bergen)
De oudste ringstaartmaki van de Beekse Bergen heet Alex en vrijdag mocht hij 34 spreekwoordelijke kaarsjes uitblazen. Samen met zijn groepsgenoten kreeg hij een grote groente- en fruittaart om te delen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

En het was niet alleen een feestdag voor Alex en de andere ringstaartmaki’s, ook andere lemuren mochten een hapje mee-eten. Het is ook een beetje hun dag op deze vrijdag, het is namelijk Wereld Lemuren Dag.

Taart voor de ringstaartmaki's (foto: Beekse Bergen)
Taart voor de ringstaartmaki's (foto: Beekse Bergen)

Halfapen
Lemuren zijn halfapen, die alleen op Madagaskar voorkomen. Behalve maki’s, horen ook bijvoorbeeld vari’s, vingerapen, indri’s en sifaka’s tot die soort. In totaal zijn er meer dan honderd verschillende soorten lemuren. Veel van die soorten worden bedreigd, onder meer doordat hun leefgebied wordt verkleind of doordat ze worden gevangen om als huisdier gehouden te worden.

Daar hoeven de lemuren in de Beekse Bergen zich geen zorgen te maken. Er wonen daar zes rode vari’s, twee gordelvari’s en 29 ringstaartmaki’s. Met zijn 34 lentes is Alex niet alleen de oudste van de Beekse Bergen, maar misschien wel van Nederland. Gemiddeld worden ringstaartmaki’s namelijk maar zo’n 20 tot 25 jaar oud.

Kijk hier hoe de lemuren hun groente- en fruittaart verorberden:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...