Oss opgenomen als Grand Prix op motorcrosskalender - Omroep Brabant

Oss opgenomen als Grand Prix op motorcrosskalender

5 november 2020 om 19:45 • Aangepast 6 november 2020 om 12:43
nl
Oss wordt opgenomen als Grand Prix op de motorcrosskalender. Circuit De Witte Ruysheuvel krijgt daar de komende vijf jaar een plek op. De exacte datum is nog niet bekend.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van ANP
Geschreven door
Maaike Cnossen & ANP

Het Osse circuit was in het verleden al vaker decor voor een grand prix in de motorcross. Dave Strijbos won de race in de 125cc in 1985. De afgelopen jaren was De Witte Ruysheuvel vaste halte in het Open Nederlands kampioenschap (Dutch Masters). Ook is er twee keer een WK zijspancross gehouden (1980 en 2000).

Het betekent waarschijnlijk wel slecht nieuws voor Valkenswaard. De GP die al jaren in deze gemeente wordt georganiseerd, zal hoogstwaarschijnlijk van de motorsportkalender verdwijnen. Jeffrey Herlings won daar in het voorjaar nog.

'Motorcross-hotspot'
MXGP-promotor Infront Moto Racing heeft een contract getekend met de Nederlandse organisatie Top Events Group voor een Grote Prijs in Oss tot en met 2025. Grote baas van Top Events Group is ondernemer Ebert Dollevoet, die zelf herhaaldelijk van start ging in de Dakar Rally, maar nooit de finish haalde. "Deze locatie is echt een motorcross-hotspot en een thuisbasis van Nederlandse toprijders als Herlings, Glenn Coldenhoff en Roan van de Moosdijk", aldus Dollevoet.

Hoe de MXGP-kalender er volgend jaar uit komt te zien, is vanwege de coronapandemie nog onduidelijk.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.